Excel versus verlofapp

Het is mogelijk vakantiedagen bij te houden in Excel. Dit is juist iets wat veel gebruikt wordt en sommige bedrijven zijn hier ook tevreden over. Het kan natuurlijk altijd makkelijker. Juist door dit online bij te houden en in te vullen. Excel vergt namelijk veel discipline, want hoe wordt het verlof aangevraagd, wie accordeert het en wie houdt het bij?

 

Excel versus verlofapp

Een online verlofregistratie kan dus nogal wat tijd besparen. Medewerkers hebben op deze manier namelijk altijd direct inzicht in de beschikbare uren en hoeven dit dus niet meer na de vragen bij de verantwoordelijke. Bij de aanvraag van verlof moet de manager dit goedkeuren. Door middel van een online verlofregistratie kan hij direct zien of er anderen in dezelfde periode verlof hebben aangevraagd. Om dit allemaal in Excel op te zoeken kost veel tijd. Een ander voordeel van een online verlofregistratie is dat het aanzienlijk eenvoudiger wordt om wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen bij te houden. Als je dit onderscheid in Excel wilt maken, neemt de kans op fouten namelijk toe.

 

Het komt er dus op neer dat vakantiedagen in Excel wel mogelijk is, maar een online verlofregistratie biedt meer voordelen qua inzicht, gemak en kosten.

© Haaer 2019