fbpx

Voor veel organisaties is het waardevol om te weten wie er wanneer aanwezig is per afdeling. De afgelopen maanden hebben wij van verschillende klanten input gekregen over wat zij nog missen in de applicatie. Speciaal voor hen hebben wij de afgelopen tijd al flink gewerkt aan een verrijking om de functionaliteit van de applicatie nog meer te vergroten. Over de nieuwe aanwinst van Haaer vertellen we middels deze blog maar al te graag!

Afwezigheid beheren met de planningstool

Het onderdeel waar wij aan hebben gewerkt, en wat binnenkort in de applicatie wordt toegevoegd, is een handige planningstool. Deze tool geeft werkgevers en werknemers een duidelijk overzicht betreft de afwezigheid van personeel per afdeling, wat ervoor zorgt dat op voorhand efficiënter kan worden gepland. Hoe de tool werkt, is als volgt:

De tool geeft werknemers meer vrijheid en verantwoordelijkheid in het inplannen van vrije dagen, doordat op eigen initiatief kan worden gekeken naar de afwezigheid van collega’s. Hierbij is het mogelijk om als werkgever groepen te vormen per afdeling. Door vervolgens eenvoudig gebruik te maken van de ingebouwde filters krijgen werknemers op hun beurt in een overzicht per maand of week helder inzicht per afdeling. Daarnaast kan dit overzicht gedownload of geprint worden. Met deze kennis kan door medewerkers zelf eenvoudig geanticipeerd worden op eigen verzoeken óf op de aanvragen van anderen. Het proces van bijvoorbeeld vakantiedagen opnemen wordt daardoor een stuk simpeler gemaakt en het scheelt een extra stap. Geen gepuzzel of onderbemande afdelingen meer!

Een medewerker kan de planningstool inzetten door vrije dagen door te geven op de gewenste dagen. Werkgevers krijgen een melding waarop akkoord dient te worden gegeven. Dit doen zij in diezelfde planningstool aan de hand van een pop-up. Deze geeft hen de mogelijkheid om de status van het verzoek van ingediend te switchen naar goedgekeurd of afgekeurd. Goedgekeurd? Jouw vrije dag is terug te vinden in het planningsoverzicht. Hierbij is er natuurlijk rekening gehouden met privacy redenen. Je collega’s zullen daarom wel zien dat je op een bepaald moment afwezig bent, maar niet waarom.

Binnenkort meer informatie over de toevoeging van de planningstool in de app.

Tijd om de planning van je vrije uren zelf in de hand te hebben!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484