fbpx

Overzichtelijke verzuimregistratie

Het bijhouden van verzuimregistratie in een organisatie krijgt iedere werkgever mee te maken. Werkgevers hebben vaak een drukke planning en daarom kan het bijhouden van de verzuimregistratie soms een uitdagende taak worden. Zonde, want je wilt als bedrijf wel weten hoe hoog het verzuimpercentage op jouw werkvloer is. Speciaal om deze reden hebben wij Haaer in het leven geroepen. Een eenvoudige applicatie die je verzuimregistratie automatisch in kaart brengt. Op deze manier hoef je nooit meer met losse Exelsheetjes te werken en heb je je verzuimregistratie altijd op orde.

Voordelen verzuimregistratie Haaer

Met onze verzuimapplicatie willen we voor zowel de werknemer als werkgever een eenvoudigere werkomgeving maken. Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een app is daarom een eenvoudige methode voor werknemers om hun werkgerelateerde zaken door te geven. Jouw werknemers kunnen via hun smartphone, tablet of PC eenvoudig doorgeven wanneer zij ziek zijn. Het systeem maakt hier een rapportage van dat de de werkgever ten alle tijden kan inzien.

Verzuimregistratie in kaart brengen

Wist je dat een zieke werknemer gemiddeld tussen de 200 en 400 euro per dag kost? Dit bedrag kan nog verder oplopen door directe en indirecte kosten. De directe kosten bestaan bijvoorbeeld uit het doorbetalen van het arbeidsloon en arbodienstverlening. Indirecte kosten kunnen bestaan uit het regelen van vervangend personeel. Een werknemer die vaak verzuimt kan snel in de papieren lopen. Voor iedere werkgever is het daarom belangrijk om de verzuimregistratie goed bij te houden. Door gebruik te maken van de verzuimregistratie van Haaer kan je snel negatieve trends in een organisatie opsporen.

Probeer Haaer nu gratis uit!
Houd eenvoudig je verlofregistratie bij met Haaer

Kortdurende en langdurige verzuimgevallen

Verzuimgevallen zijn in te delen in twee categorie├źn; kortdurende en langdurige verzuimgevallen. Het kan zijn dat deze werknemers voor langere tijd niet beschikbaar zijn. Daarentegen kunnen er bij kortdurende verzuimgevallen andere oorzaken ten gronde liggen. Het is belangrijk dat de werkgever actie onderneemt wanneer het percentage van deze groep te hoog is.

Gemiddeld verzuim

Gemiddeld ligt het verzuim in organisaties onder de drie procent. Bij een hoger verzuimpercentage is het belangrijk om actie te ondernemen. Wanneer werknemers die langdurig ziek zijn voor het grootste deel jouw verzuimpercentage bepalen dan is een beleidsaanpassing noodzakelijk. Een voorbeeldbeleid kan zijn om werknemers weer langzaam te re-integreren in de werkzaamheden. Of om intern vervangend werk te zoeken voor de medewerker in kwestie.

Als het verzuimpercentage te wijten valt aan de kortdurende verzuimgevallen binnen de organisatie is een andere oplossing misschien beter. Je kan bijvoorbeeld met de desbetreffende werknemers om tafel of het verzuimbeleid aanpassen binnen de organisatie.

Voor jou als werkgever

Tijd besparen met de slimme Software

14 dagen gratis proberen

Overzichtelijk en helder dashboard

Geen losse e-mails of en briefjes

Gegevens beveiligd opgeslagen

Eenvoudig medewerkers toevoegen of verwijderen

Maandelijks opzegbaar

Download

Download Haaer vanuit de App Store.

ios android

Voor jou als werknemer

Geheel kosteloos en vrijblijvend

24/7 inzicht in je verlof

Overzichtelijk dashboard

Eenvoudig overuren bijschrijven

Haaer © 2020
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Groningen nr. 62128507