fbpx

Overzichtelijke verzuimregistratie

Het bijhouden van verzuimregistratie in een organisatie krijgt iedere werkgever mee te maken. Werkgevers hebben vaak een drukke planning en daarom kan het bijhouden van de verzuimregistratie soms een uitdagende taak worden. Zonde, want je wilt als bedrijf wel weten hoe hoog het verzuimpercentage op jouw werkvloer is. Speciaal om deze reden hebben wij Haaer in het leven geroepen. Een eenvoudige applicatie die je verzuimregistratie automatisch in kaart brengt. Op deze manier hoef je nooit meer met losse Exelsheetjes te werken en heb je je verzuimregistratie altijd op orde.

Voordelen verzuimregistratie Haaer

Met onze verzuimapplicatie willen we voor zowel de werknemer als werkgever een eenvoudigere werkomgeving maken. Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een app is daarom een eenvoudige methode voor werknemers om hun werkgerelateerde zaken door te geven. Jouw werknemers kunnen via hun smartphone, tablet of PC eenvoudig doorgeven wanneer zij ziek zijn. Het systeem maakt hier een rapportage van dat de de werkgever ten alle tijden kan inzien.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Altijd bereikbaar
 • Overzicht in je uren

 

Verzuimregistratie
Verzuimregistratie informatie

Verzuimregistratie in kaart brengen

Wist je dat een zieke werknemer gemiddeld tussen de 200 en 400 euro per dag kost? Dit bedrag kan nog verder oplopen door directe en indirecte kosten. De directe kosten bestaan bijvoorbeeld uit het doorbetalen van het arbeidsloon en arbodienstverlening. Indirecte kosten kunnen bestaan uit het regelen van vervangend personeel. Een werknemer die vaak verzuimt kan snel in de papieren lopen. Voor iedere werkgever is het daarom belangrijk om de verzuimregistratie goed bij te houden. Door gebruik te maken van de verzuimregistratie van Haaer kan je snel negatieve trends in een organisatie opsporen.

 

Ziekteverzuim bijhouden

Het bijhouden van ziekteverzuim gebeurt momenteel nog veel in Excel-sheets. Ondanks dat je op deze manier wel een digitaal overzicht krijgt van het ziekteverzuim, zit hier nog steeds veel werk in. zo moet er bij deze manier van ziekteverzuim registratie alsnog eens in de zoveel tijd rekensommen gemaakt worden om de stand van zaken in kaart te brengen. Dankzij de gemakkelijke software van Haaer wordt het bijhouden van ziekteverzuim een stuk eenvoudiger voor zowel werkgever als werknemer en zal deze altijd up-to-date zijn.

 • Bespaar tijd
 • Blijf altijd up-to-date

Voor jou als werkgever

 • Tijd besparen met de slimme Software
 • 14 dagen gratis proberen
 • Overzichtelijk en helder dashboard
 • Geen losse e-mails of en briefjes
 • Gegevens beveiligd opgeslagen
 • Eenvoudig medewerkers toevoegen of verwijderen
 • Maandelijks opzegbaar

 

iPhone template
verzuimregistratie

Gemiddeld verzuim

Gemiddeld ligt het ziekteverzuim in organisaties onder de drie procent. Bij een hoger verzuimpercentage is het belangrijk om actie te ondernemen. Wanneer werknemers die langdurig ziek zijn voor het grootste deel jouw verzuimpercentage bepalen dan is een beleidsaanpassing noodzakelijk. Een voorbeeldbeleid kan zijn om werknemers weer langzaam te re-integreren in de werkzaamheden. Of om intern vervangend werk te zoeken voor de medewerker in kwestie.

Als het verzuimpercentage te wijten valt aan de kortdurende verzuimgevallen binnen de organisatie is een andere oplossing misschien beter. Je kan bijvoorbeeld met de desbetreffende werknemers om tafel of het verzuimbeleid aanpassen binnen de organisatie.

Kortdurende en langdurige verzuimgevallen

Verzuimgevallen zijn in te delen in twee categorie├źn; kortdurende en langdurige verzuimgevallen. Het kan zijn dat deze werknemers voor langere tijd niet beschikbaar zijn. Daarentegen kunnen er bij kortdurende verzuimgevallen andere oorzaken ten gronde liggen. Het is belangrijk dat de werkgever actie onderneemt wanneer het percentage van deze groep te hoog is.

verzuimregistratie

Download gratis de App

Werkgever en gemakkelijk je verlofregistratie bijhouden?
Download de Haaer app!

 • Geen verwarrende mailtjes over en weer
 • Automatische registratie van afwezigheid en verzoeken

 

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484