fbpx

Dat bewegen gezond is, weten we allemaal. Doktoren verplichten patiënten niet voor niets om dagelijks te bewegen. Sporten wordt daarnaast vaak geassocieerd met een betere concentratie en een hogere arbeidsproductiviteit. Veel bewegen leidt er namelijk toe dat je een betere gezondheid hebt, wat weer in relatie staat met de energie die je kunt opbrengen tijdens jouw werkzaamheden. Maar in hoeverre heeft sporten nut voor de productiviteit op het werk? Dit is iets waar verder in gedoken kan worden. 

Vanaf vroege leeftijd beginnen met sporten voor een betere arbeidsproductiviteit

Wanneer je blijft bewegen, met name het uitoefenen van sporten, zorg je ervoor dat je cognitieve functies verbeteren. Van jongs af aan beginnen kinderen al met sporten. Dit heeft een positieve uitwerking op het verwerken van informatie, de aandacht die zij bij taken kunnen houden en het slaapritme. Als er kort bewogen wordt, is de kans op slagen vele malen groter. Zo ook bij werknemers die regelmatig sporten. Deze worden door werkgevers vaak hoger ingeschaald, waardoor er meer successen gerealiseerd kunnen worden. 

Slechts enkele uren sporten voor een betere concentratie

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die 2,5 uur sporten of vrij hebben per week productiever zijn dan de werknemers die uitsluitend werken en deze ontspanning niet hebben. Een minimale inspanning van 2,5 uur per week kan er al voor zorgen dat je jouw werkzaamheden beter kunt uitvoeren. Dit betekent automatisch dat je door te sporten de arbeidsproductiviteit verbeterd.

Los van je toenemende arbeidsproductiviteit en het feit dat je productiever zal worden zitten er nog meer voordelen aan. Een kleine wekelijkse inspanning kan ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit en hierdoor meer zelfvertrouwen zal uitstralen.

Je hoeft dus niet lang te sporten om hier vele voordelen van te ondervinden!

Jouw vrije tijd beter indelen

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om intensieve sporten uit te voeren, dan is vaak een lange avondwandeling al genoeg om jouw productiviteit te doen verhogen. Je maakt je hoofd leeg, hoeft even nergens aan te denken en laadt hiermee ook jouw energie weer op.

Door in je vrije tijd iets actiefs te gaan doen zoals een avondwandeling of een bezoek aan de sportschool kan er al voor zorgen dat je concentratieniveau hoger zal zijn gedurende je werkdag.

Zorg er daarom voor dat je begint met bewegen en creëer nieuwe kansen in jouw loopbaan. Jouw werkgever zal je namelijk rijkelijk belonen voor jouw inzet. 

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484