fbpx

Aan de weersomstandigheden valt het haast niet te merken, maar sinds 21 juni is de zomer officieel weer begonnen en daarmee ook de vakantieperiode. Het is in de huidige omstandigheden moeilijk om vakantieplannen te maken. In deze blog geven we je handige informatie dat je kan gebruiken voor het plannen van jou vakantie.

De vakantiedagen zijn weer begonnen!

Op vakantie in eigen land of het buitenland

In 2017 ging ruim 85% van alle Nederlanders op vakantie. Bijna driekwart van dit aantal gaat naar het buitenland. Dat zijn ongeveer 10,8 miljoen mensen! Dat dit jaar minder mensen op vakantie gaan naar het buitenland staat vast. Toch zijn er ook genoeg leuke activiteiten in Nederland te ondernemen. Je kan bijvoorbeeld dagjes of weekendjes weggaan. Ook behoort een vakantie in eigen land tot de opties. Ga eens lekker een dagje naar het strand van Scheveningen of een lekker weekendje naar de waddeneilanden.

Vakantiedagen inzetten

Door de omstandigheden van afgelopen maanden is het aanvragen van vakantiedagen misschien het laatste waar je aan zou denken. Toch is het belangrijk om dit op tijd door te geven. Het is voor je leidinggevende namelijk belangrijk dat hij weet wanneer wie op vakantie is. Vraag je jouw vakantie te laat aan? Dan heb je kans dat je aanvraag afgekeurd wordt. Ben je opzoek naar een handige tool om jouw vakantiedagen te berekenen voor dit jaar? Kijk dan op deze pagina.

Soorten verlofuren

Zit je te popelen om op vakantie te gaan en wil je verlofdagen aanvragen bij je leidinggevende? Let er dan goed op dat je kijkt welke soorten verlofuren je hebt opgespaard. Er zijn namelijk drie verschillende soorten verlofuren die elk een andere geldigheidsdatum hebben. Dit zijn de wettelijke verlofuren, bovenwettelijke verlofuren en tijd voor tijd overuren. Als werknemer is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. In één van de functionaliteiten van Haaer zit daarom een rekenmachine die een suggestie geeft welke uren je het beste kan inzetten.

Heb je nog meer vragen over wat de applicatie van Haaer nog meer te bieden heeft? Neem eens contact met ons op wij leggen je graag alles uit. Het team van Haaer wenst iedereen een fijne vakantieperiode toe!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484