fbpx

Voel je je blauw vandaag? Dit is namelijk niet ongebruikelijk. Velen hebben aan de start van hun werkweek last van opstartproblemen. Als je geen fan bent van de maandagen, is de kans groot dat Blue Monday al helemaal geen pretje is. Wees maar niet bang en druk zeker niet op die sluimerknop. Wij hebben namelijk enkele tips om van de maandag de beste dag van de week te maken!

1. Leef niet voor de weekenden

Studies tonen aan dat mensen die gestrest zijn op het werk, over het algemeen veel gelukkiger zijn in de weekenden. Kijk dus niet alleen uit naar zaterdag en zondag. Probeer de leuke dingen te verspreiden en plan doordeweeks ook iets leuks in, zoals een filmavond met vrienden.

Er zitten 7 dagen in een week, dus zorg dat ze allemaal tellen. Waarom zou je die filmavond eigenlijk niet al voor deze maandag inplannen? Het hoeven natuurlijk niet elke week grootse plannen te zijn. Zelfs al een afspraak om bijvoorbeeld online games te spelen met een vriend kan je al stuk beter doen.

2. Ga op zondag vroeg slapen

Zorg ervoor dat je 7 tot 9 uren slaap krijgt om je voor te bereiden op een lange werkweek. Als je op een redelijk tijdstip naar bed gaat, wordt de wekker je nieuwe beste vriend.

Ga dus niet borrelen met vrienden tot 4 uur in de nacht, want dan zal je je ’s maandags gegarandeerd vermoeid en niet goed voelen. Weersta dus de verleiding om zondags een borrel te nemen, en pak genoeg slaap.

3. Sta op maandag vroeg op

Vele mensen zullen denken; Waarom zou ik op maandag vroeg opstaan? Eerder wakker worden op maandag zorgt ervoor dat je nog wat extra tijd hebt voordat je aan het werk moet. Boost je dag dan direct ook even met een goed en stevig ontbijt.

4. Neem gedurende de dag kleine pauzes

Blijf niet de hele dag vastgelijmd aan de bureaustoel. Maak een wandeling om wat frisse lucht te krijgen, ga lunchen of ga (indien mogelijk) naar de sportschool voor een snelle training. Er is een verleiding en druk om tijdens de lunch door te werken om deadlines te halen, maar probeer dit te vermijden. Er zijn niet voor niks wetten die ervoor te zorgen dat je een officiële lunchpauze krijgt, maar ga buiten deze pauzes soms ook even een klein rondje lopen of pak een kop koffie.

5. Deel je maandag goed in

Je kunt bijvoorbeeld bij een callcenter of in een winkel werken. In deze gevallen kan het wat moeilijker zijn om te voorspellen wat er op je pad gaat komen en om je dag zo goed mogelijk in te delen. Als je echter wel controle hebt over je werkdruk, ga dan eens op maandag voor wat laaghangend fruit. Begin dus op de maandag met een gemakkelijke en rustige taak.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484