fbpx

Als organisatie of bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk groeien. Dit gaat hand in hand met de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers. Wist je bijvoorbeeld dat het ziekteverzuim daalt en werkplezier stijgt wanneer je investeert in persoonlijke groei van je personeel? Dit komt door de blijk van waardering die je op deze manier aan je werknemers toont. Maar hoe zorg je er nou voor zij het beste uit zichzelf kunnen halen? Wij geven je vier tips waarmee jij persoonlijke ontwikkeling straks kan gaan stimuleren.

1. Spreek je waardering uit

Het werd eerder al genoemd: zodra je waardering voor je werknemers laat blijken, heeft dit een positieve invloed op hun persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze waardering krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ontstaat er een positieve werkomgeving waarin zij beter presteren. Echter moet de waardering natuurlijk wel geloofwaardig blijven. Overspoel je werknemers dus niet onnodig met complimentjes, maar voorzie hen van positieve feedback dat gebaseerd is op inzet en motivatie.

compliment

2. Ga na wat voor verborgen talenten je in huis hebt

Voordat je verdere stappen kan ondernemen is het van belang dat je weet wat de potentiƫle ambities en talenten van je werknemers zijn. Het kan zelfs zo zijn dat zij dit zelf nog niet weten. Het is dus een uitdaging om hier gezamenlijk naar op zoek te gaan. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de kwaliteiten en valkuilen van de werknemer. Aan de hand van deze inzichten kun je de ontwikkelkansen in kaart brengen.

3. Voorzie je personeel van trainingen of workshops

Vaak zitten er meer ambities en talenten in je werknemers verschuild, dan dat zij tot nu toe hebben laten zien. Laat hen zichzelf daarom verder ontwikkelen in trainingen en workshops die gerelateerd zijn aan het werkveld van jouw bedrijf of organisatie. Dit levert niet enkel meerwaarde op voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling, maar is ook van positieve invloed op de kwaliteit van jouw bedrijf.

4. Coach je werknemers ook intern

Ook is het belangrijk om je personeel intern goed bij te staan, zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen en hun doelen kunnen behalen. Ga bijvoorbeeld na op welke vlakken de werknemers behoefte hebben aan begeleiding en wat zij nodig hebben om hun doelen te bereiken. Hierna is het natuurlijk belangrijk dat zij intern voorzien worden van deze begeleiding en dat de juiste middelen ter beschikking komen. Geef hen bijvoorbeeld handvatten van hoe zij deze doelen kunnen noteren, evalueren en toepassen.

doelen opschrijven

Op welke manier jij je personeel dan ook persoonlijk laat ontwikkelen, het zal nooit verspilde geld, tijd of energie zijn. Persoonlijke ontwikkeling zal de waarde van jouw organisatie of bedrijf verbeteren, het werkgeluk vergoten en het ziekteverzuim indammen. Een echte win-win situatie als je het dus aan ons vraagt!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484