fbpx

Verlofdagen wil iedereen zo goed mogelijk benutten. Echter zit men vaak vast aan een vast aantal vakantiedagen, waardoor het niet eenvoudig is om alle vakanties te kunnen plannen. De twee, drie of vier weken die je vanuit jouw werkgever krijgt, zijn vaak te kort voor een lange reis. Ook moet er soms rekening worden gehouden met de vakantieperiodes van de kinderen, waardoor de mogelijkheden soms nog minder worden. Maar hoe kun je slim omgaan met je vrije dagen en toch lang op vakantie gaan? Wij helpen jou daarbij. 

Meer mogelijkheden met jouw verlofdagen

Slim omgaan met verlof betekent niet alleen de vakanties slim plannen zodat jij én je hele gezin er plezier aan kan beleven. Ook is het een kunst om zoveel mogelijk dagen in één keer te kunnen opnemen. Door slim te puzzelen kon je in 2019 het dubbele aan vakantiedagen krijgen, zonder dat je hiervoor een deel van jouw salaris opzij hoefde te zetten. Deze vakantiedagen waren niet altijd aaneenlopend, maar het betekende wel dat je veel meer mogelijkheden voor vakanties had. Dit heeft voornamelijk te maken met goed plannen rondom vrije dagen en weekenden. Als je hierbij rekening houdt met het plannen van jouw vakantie zijn er veel meer opties mogelijk!

Zeker het dubbele aan verlofdagen

Als voorbeeld: “De 25 vakantiedagen die je in 2019 op kon nemen”. Er zijn verschillende vakantiedagen waarin we bij veel werkgevers verplicht vrij hebben. Denk hierbij aan Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Koningsdag, Kerst en Oud & Nieuw. Door jouw vakantiedagen op te nemen voor of na deze feestdagen heb je er altijd een paar extra dagen bij, zonder dat je deze extra hoeft op te nemen met alle gevolgen van dien. Als je jouw vakantiedagen verspreid over deze feestdagen op zou nemen, dan kun je dus al gauw 50 tot 55 dagen vakantie hebben en leuke weekjes weg plannen met het gezin. Hierbij zijn de eventuele vrije vrijdagen of maandagen die je vanuit de werkgever standaard per week krijgt uiteraard niet meegenomen. 

Slim omgaan met verlofdagen

Plan jouw vakantie gedurende het jaar goed

Als je goed plant, kun je een lange reis gaan maken van drie weken en vervolgens kan je nog genieten van twee kortere vakanties à twee weken. Je moet hierbij wel goed uitzoeken hoe de verschillende feestdagen vallen. Denk bijvoorbeeld aan kerst. In 2019 kon je met slechts vier vakantiedagen al elf dagen op vakantie. Ook met Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag hoefde je maar de helft van het aantal dagen op te nemen. Door op deze manier te gaan redeneren kun je erachter komen welke dagen het meeste effect hebben en hoef je alleen nog maar jouw vakantiedagen aan te vragen bij jouw baas.

Door slim te plannen kan jij nu het maximale halen uit je verlofdagen en kan je (meerdere) langere periodes op vakantie. Wil je in één overzicht kunnen zien hoeveel verlofdagen jij nog beschikbaar hebt? Door gebruik te maken van de verlofregistratie applicatie van Haaer is dit in één oogopslag te overzien.

Haaer wenst iedereen een hele fijne jaarwisseling én voor de slimme planners onder ons. Veel plezier op vakantie!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484