fbpx

Het is een welbekend fenomeen aan het worden en veel bedrijven doen er aan mee. Je huisdier, hond of kat meenemen naar het werk. Veel bedrijven zweren er inmiddels bij en geven aan dat een trouwe viervoeter het hectische kantoorleven een relaxte sfeer geeft. Wij komen met enige regelmaat bij bedrijven op kantoor en zien hier steeds vaker de meest uiteenlopende huisdieren rondlopen (of zwemmen). Tijd om de voor-en nadelen tegen elkaar af te wegen!

De voordelen van huisdieren op het werk

Uit onderzoek is gebleken dat een kantoorhond wel degelijk de stress op de bedrijfsvloer verminderd. Vaak wordt als argument gebruikt dat een kantoorhond de productiviteit van de werknemers omlaag haalt. Omdat deze vaak uitgelaten moet worden of omdat hij eten moet hebben. Dit blijkt na onderzoek helemaal niet zo te zijn. Integendeel zelfs, deze zogeheten micropauzes verhogen juist de productiviteit van de werknemers en zij kunnen na deze micropauze weer volledig ontspannen aan het werk. Een klein moment van contact met de kantoor viervoeter kan je rustiger en vrolijker maken. Dit kan een aai over de bol zijn of het uitlaten / eten geven van de hond.

Huisdieren op kantoor

Een huisdier op kantoor is goed voor je gezondheid. Dit heeft alles te maken met microben. Microwat? Een microben is een stofje die wij allemaal met ons meedragen, en dat zijn er nogal wat. Ieder mens draagt zo’n honderdduizend miljard van deze dingen met zich mee. En deze worden (net als jij) helemaal happy als ze in aanraking komen met je kantoorhond.

De kantoorhond moet uitgelaten worden, en we weten allemaal dat frisse lucht nou eenmaal gezond voor ons is. Een frisse neus halen terwijl je de hond uit moet laten zorgt ervoor dat je je hoofd lekker leeg kunt maken en vervolgens weer gezonde zin aan het werk kan.

Zoals ik hiervoor al aangaf werkt een hond op de kantoorvloer stress verminderend. Aangezien stress één van de grootste oorzaken is van ziekteverzuim zorgt je kantoorhond ervoor dat je minder vaak ziek bent. Een super belangrijke reden waarom jullie vandaag nog een kantoorhond nodig hebben dus!

Social media. Steeds meer bedrijven zetten hun kantoor huisdier op de markt als mascotte. Dit is natuurlijk heel leuk voor je bestaande volgers. Daarnaast worden er steeds vaker mailtjes verstuurd vanuit de kantoor huisdieren. Dit is natuurlijk super grappig om te ontvangen en daarnaast word je niet snel vergeten!

Nadelen van huisdieren op het werk

Echter zijn er ook een aantal nadelen te bedenken maar wegen deze af tegen de voordelen?

Wanneer er mensen op kantoor zitten die allergisch zijn voor honden of katten kan dit natuurlijk een groot probleem zijn. De hele dag proestend achter je computer zitten is natuurlijk voor niemand prettig. Door duidelijke afspraken te maken waar de kantoorhond mag komen is dit snel opgelost.

Honden, katten of vissen hebben natuurlijk verzorging nodig. De katten en hondenharen dienen opgeruimd te worden en de vissenkom moet eens in de zoveel tijd een grondige poetsbeurt hebben. Door (wederom) goed af te spreken wie er die dag of week moet schoonmaken is ook dit probleem snel verholpen.

Niet elke hond of kat is geschikt om te houden in een kantoor. De ene hond is actiever en luidruchtiger dan de ander. Denk daarom goed na voordat je een huisdier aanschaft voor je kantoor. Het is niet de bedoeling dat deze de hele dag zit te blaffen of miauwen, wij kunnen ons voorstellen dat dit wel afleidend werkt.

Conclusie

Na het afwegen van de voor-en nadelen zijn wij gekomen tot een duidelijke conclusie. Lekker een kantoorhond, kat of vis aanschaffen.

Zijn jullie helemaal om en staan jullie te trappelen om een kantoor huisdier in huis te nemen? Houd er wel rekening mee dat je trouwe viervoeter ook recht heeft op verlofdagen! Met de verlofapplicatie van Haaer is dit een fluitje van een cent. Wil je meer weten of de verlofapp? Neem contact met ons op óf schrijf je in voor de gratis demo versie.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484