fbpx

Ha! We hebben het maar weer mooi geflikt met z’n allen. De kou vertrekt uit ons koude landje, de maanden van zomerse temperaturen en tot laat buiten zitten komen er weer aan. Ondanks dat het nog even wel even duurt voordat de zomerperiode van start gaat. Hebben wij van veel collega’s al te horen gekregen dat het erg warm kan worden op hun thuiswerkplek. Zo werken veel van onze collega’s op zolder waar in de middag de zon pal op staat. In relatief kleine ruimtes kan het al snel erg warm worden, juist met een flinke computer naast je voeten. Nu vraag je je natuurlijk af waarom ze niet in de woonkamer of op een andere plek gaan werken. In verband met onrust of bijvoorbeeld kinderen kan dit erg lastig te combineren zijn. Dus, hoe houd jij je hoofd koel zonder de airco op kantoor?

Tijdens hele warme dagen is het niet altijd eenvoudig om productief bezig te zijn. Vaak houdt de warmte je tegen en hierdoor ben je niet vooruit te branden. Je zou dan ook liever even pauze nemen van je werk en de verkoeling opzoeken. Echter is het niet gebruikelijk om vrije dagen te krijgen van je werkgever wanneer het echt warm wordt. De werkzaamheden moeten natuurlijk gewoon door blijven gaan. Maar hoe blijf je dan productief en geconcentreerd op jouw werkzaamheden? Onderstaande tips kunnen jou helpen om te werken tijdens warme dagen om ervoor te zorgen dat je toch zoveel mogelijk gedaan krijgt.

Begin vroeg en zorg voor flexibiliteit

Allereerst is het belangrijk dat je vroeg begint met werken. In de vroege ochtend is het vaak nog lekker koel buiten, waardoor je meer werk gedaan krijgt. Ook geeft jou dit de gelegenheid om rond het heetste moment van de dag even te stoppen met je werkzaamheden. Hierdoor ben je niet alleen erg productief, maar kun je ook nog genieten van het weer. Daarnaast is het erg belangrijk dat je flexibel werkt. Probeer afspraken te maken met jouw werkgever en zorg dat jouw productiviteit ook op een koele plek hoog ligt. Zo is de kans groot dat de werkgever hiermee instemt. 


Thuis werken warme dagen

Neem pauzes en drink voldoende

Hoewel er altijd vaste pauzes worden gegeven vanuit jouw werk, kun je tijdens de warme dagen ook wat langere pauzes nemen. Jouw bloedsomloop moet namelijk actief blijven, waardoor een wandeling thuis of buiten in het park geen kwaad kan tijdens de warme dagen. Zorg er ook voor dat je altijd voldoende water drinkt. Twee liter water zorgt niet alleen voor dat je koel blijft, maar ook dat jouw lichaam gehydrateerd blijft. Je zult immers veel vocht verliezen, dit moet vanzelfsprekend weer aangevuld worden. Je kunt echter ook voor verkoelende dranken kiezen, zodat je altijd een lekker tussendoortje hebt. 

Probeer stress te vermijden

Al met al blijft het tijdens de warme dagen een noodzaak dat je relaxed blijft. Veel stress tijdens je werkdag zorgt voor meerdere klachten, zeker wanneer de temperaturen hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om je taken slim te plannen. Wanneer je een cruciale taak moet volbrengen, is het verstandig om deze vroeg in de ochtend in te plannen. Vaak is het dan nog lekker koel op je thuiswerkplek en kan je deze met je volle aandacht voltooien.

Haaer wenst iedereen die werkt van zijn / haar zolderkamer veel sterkte toe de komende periode. Hopelijk helpen bovenstaande tips om je hoofd koel te houden :).

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484