Vakantiedagen bijhouden in excel

Je kunt natuurlijk je vakantiedagen bijhouden in Excel. Voordat er gebruik werd gemaakt van een verlof app, werd de verlofregistratie voor het algemeen bijgehouden in Excel. Soms was dit zelfs met  tevredenheid gegaan, maar na het gebruiken van de Verlof app kun je je haast niet voorstellen dat je ooit met Excel gewerkt hebt. Er wordt namelijk nogal wat discipline gevraagd voor Excel. Hoe wordt geaccordeerd, verlof aangevraagd en wie gaat het bijhouden?

Tijdsbesteding

Het blijkt in de praktijk nogal wat tijd te besparen als de verlofregistratie online wordt afgehandeld. Medewerkers kunnen altijd beschikbare uren zien ( en hoeven dit dus niet na te vragen bij degene die over Excel gaat). Er kan online verlof aangevraagd worden en er staat meteen bij wie er in deze periode nog meer verlof hebben. Zo kan de leidinggevende de juiste beslissing nemen. Zonder dat je er flink wat tijd in investeert is dit in Excel niet te realiseren.

Handigheden VerlofApp

Het is eenvoudiger om wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen bij te houden in de Haaer app. Het risico op fouten neemt fors toe als je dit onderscheid wil hanteren in een sheet van Excel. En waarom zou je dergelijke ingewikkelde regelgeving zelf uitzoeken wanneer een app dit al voor je op kan lossen?

Een ander groot voordeel van het gebruiken van een verlofapp in tegenstelling tot een Excel sheet, is dat je de mogelijkheid hebt om overuren op te nemen. Zo kunnen werknemers meteen hun compensabele overuren naast zijn of haar vakantiedagen zien.

Er is ook een agendafunctie bij de verlofapp en dit is in tegenstelling tot Excel een hele verbetering. De verlofapp kan aan elke agenda worden toegevoegd waardoor collega’s en managers altijd en actueel beeld hebben van de aanwezigheid van de werknemers. Dit is ook een functie die in Excel niet gerealiseerd kan worden.

Als conclusie kun je dus wel stellen dat vakantie bijhouden in Excel wel mogelijk is, maar niet aan te raden is. Qua gemak, inzicht en kosten dal de voorkeur toch uitgaan naar het gebruiken van een verlofapp. Na het gebruiken van een verlofapp zult u ook de verbetering merken en uzelf afvragen waarom Excel ooit een optie was!

 

Haaer heeft een eenvoudige verlofregistratie app ontwikkeld. Benieuwd hoeveel tijd je kan besparen? Probeer hem nu uit!

© Haaer 2019