fbpx

Je kunt natuurlijk je vakantiedagen bijhouden in Excel. Er wordt echter nogal wat discipline gevraagd voor Excel. Hoe wordt geaccordeerd, verlof aangevraagd en wie gaat het bijhouden? Toch worden vakantiedagen vaak nog bij bijgehouden in Excel. Soms gaat dit met tevredenheid maar steeds vaker wordt het als inefficiënt en onoverzichtelijk ervaren. Als alternatief kun je nu gebruiken van een verlof app. Wanneer je dit eenmaal hebt ervaren, kun je je haast niet voorstellen dat je ooit met Excel gewerkt hebt. 

Efficiënter werken met een app

Het blijkt in de praktijk nogal wat tijd te besparen als online wordt afgehandeld. Medewerkers hebben altijd inzicht in hun beschikbare uren en kunnen op elk moment van de dag een aanvraag doen. Ze hoeven hun vakantiedagen dus niet in een Excel bestand te zetten en de verantwoordelijke in te lichten. Er kan online vakantie aangevraagd worden en er staat meteen bij wie er in deze periode nog meer vakantie hebben. De leidinggevende krijgt een bericht en kan de vakantieaanvraag goedkeuren of afwijzen. Zo kan hij altijd juiste beslissing nemen. zonder dat er flink wat tijd in investeert is dit in Excel niet te realiseren.

Voordelen van de app

Gebruikmaken van een app kent een aantal voordelen. Het is eenvoudiger om wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen bij te houden in de Haaer app. Het risico op fouten neemt fors toe als je dit onderscheid wil hanteren in een sheet van Excel. En waarom zou je dergelijke ingewikkelde regelgeving zelf uitzoeken wanneer een app dit al voor je op kan lossen?

Vakantiedagen bijhouden in Excel

Overuren opnemen

Een ander groot voordeel van het gebruiken van een app in tegenstelling tot een Excel sheet, is dat je de mogelijkheid hebt om overuren op te nemen. Zo kunnen werknemers meteen hun compensabele overuren naast zijn of haar vakantiedagen zien. 

Agendafunctie

De app heeft een agendafunctie, dit is in tegenstelling tot Excel een hele verbetering. De Haaer app kan aan elke agenda worden toegevoegd waardoor collega’s en managers altijd en actueel beeld hebben van de aanwezigheid van de werknemers. Helaas is dit een functie die in Excel niet gerealiseerd kan worden.

Gemak, inzicht en kostenbesparing

Als conclusie kun je dus wel stellen dat vakantiedagen bijhouden in Excel wel mogelijk is, maar niet aan te raden is. Qua gemak, inzicht en kosten gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar het gebruik maken van een app. Na het gebruiken van de Haaer app zul je de verbetering merken en je afvragen waarom Excel ooit een optie was. 

Toch je vakantiedagen bijhouden in Excel?

Wil je na het lezen van dit artikel alsnog je vakantiedagen bijhouden in Excel? Houd er dan rekening mee dat het tijdrovend en onoverzichtelijk kan worden. Voor zowel werknemer als werkgever kent het bijhouden van vakantiedagen in Excel weinig voordelen. Net als de Haaer app kun je Excel gratis uitproberen.

Haaer heeft een eenvoudige verlofregistratie app ontwikkeld. Benieuwd hoeveel tijd je kan besparen? Probeer de verlofapp gratis uit! Je betaald als werkgever slechts een kleine vergoeding per medewerker per maand en kunt de software 14 dagen vrijblijvend testen. Ben je werknemer? Dan is de app helemaal gratis voor jou en worden er ook geen kosten in rekening gebracht!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484