fbpx

Een verlofregistratie houdt per werknemer bij wanneer deze werknemer verlof heeft genomen en op welke redenen. Hierdoor wordt duidelijk hoeveel verlofdagen de werknemer nog over heeft en welke verlofdagen diegene uitbetaald krijgt en welke niet.

Hoe werkt verlofregistratie in Excel?

Een verlofregistratie via Excel ziet er vaak als volgt uit: Per maand wordt er een rooster opgesteld waarin alle data achter elkaar staan en de naam van de medewerker ervoor. Hierin kan met kleurtjes aangegeven welke medewerker op welke dag verlof heeft. Vervolgens kan er aan het einde van de rij per medewerker aangegeven hoeveel verlofdagen diegene heeft opgenomen. Er moet dus voor elke maand een nieuwe verlofkaart worden opgesteld in een Excel bestand.

Overstappen naar een verlofapp?

Wanneer verlofregistratie in Excel werkt, waarom dan overstappen op een verlofapp? De voordelen van de verlofapp zijn dat het veel tijd en energie scheelt. Een gemiddelde medewerker doet ongeveer zes verlof- of vakantieaanvragen per jaar. Per medewerker kost het een HR-medewerker ongeveer vier uur per jaar. De tijd die het voor de werkgever kost komt daar nog bovenop. Alles gaat met een druk op de knop. Er hoeven geen bestanden bijgehouden te worden, want de app houdt alles bij. Het is voor werkgever en werknemer makkelijk in gebruik. Door de gebruiksvriendelijkheid van de app is het met één druk op de knop mogelijk om een aanvraag in te dienen. Voor de werkgever is het gemakkelijk om de aanvraag binnen één minuut goed- of af te keuren. De app houdt precies bij wie wanneer verlof of vakantie heeft aangevraagd op deze manier biedt het overzicht.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484