fbpx

Stel je voor je bent ziek op je vrije dag, wat dan? Iedereen is wel eens toe aan een vrije dag. Om even je gedachten op 0 te zetten en lekker te relaxen. Of natuurlijk om een geheel andere reden, zoals het afronden van klusjes in huis of een bezoekje aan de tandarts. Wanneer je ziek wordt op je vrije dag om te ontspannen is dat enorm balen. Heb je recht op een extra vrije dag of ben je die kwijt? Wij vertellen graag waar jij als werknemer recht op hebt.

Het kan enorm balen zijn wanneer je een vrije dag hebt ingepland en je wordt ineens ziek. Welke stappen moet jij ondernemen om deze vrije dag niet kwijt te raken?

Een vrije dag lever je pas in als je daar zelf mee instemt. Het kan wel voorkomen dat er in je arbeidsovereenkomst staat dat je bovenwettelijke vakantiedagen moet opnemen wanneer je ziek wordt. Wil je precies weten welke wetten en regels er gelden voor jouw situatie? Dan kan je hier terecht voor meer informatie.

  • Wanneer je ziek wordt op je verlof dag dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te laten weten aan je werkgever.
  • Heb je het echt goed te pakken? Ga dan alvast langs de huisarts of dokter en vraag een officiĆ«le doktersverklaring. Hierdoor kan je op een later moment bewijzen dat je echt ziek was.
  • Ben je op het moment van ziekte niet thuis? Laat dan aan je werkgever weten waar je bent. Hierdoor kan een bezoek van een bedrijfsarts alsnog doorgaan.
  • Knap je weer op? Vergeet je niet om je weer beter te melden!

Ziekmeldingen voor werkgever

Als werkgever kan het ook enorm vervelend zijn als werknemers zich ziek melden. Het werk komt stil te liggen, er dient geschoven te worden in de planning en misschien moeten er wel een aantal klanten op de hoogte gebracht worden.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat er behoorlijk wat administratie uit voortkomt. Deze papieren rompslomp wil je als ondernemer natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij een applicatie ontwikkelt. Hierdoor kan de werknemer zich op een eenvoudige manier afmelden van het werk. Meer weten over de verlofregistratie applicatie van Haaer? Neem gerust contact met ons op.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484