fbpx

De meeste Nederlanders zijn doordeweeks te vinden van 9 tot 5 te vinden achter hun bureau. Het hebben van een gezonde kantooromgeving is daarom belangrijk voor het efficiënt en productief werken. In deze blog geven wij je een aantal tips om te zorgen voor een gezonde kantooromgeving.

1. Groene werkomgeving

Een fijne kantooromgeving begint bij het hebben van genoeg planten op de werkplek. Waarom zou je alleen thuis de kamer sfeervol inrichten als dat ook op kantoor mogelijk is. De tijd die je doorbrengt op kantoor is een groot deel van je week en daarom is een vitale omgeving belangrijk voor de productiviteit.

6 tips voor een gezonde kantooromgeving

2. Natuurlijk licht

Productief werken en een werkplaats waarbij voldoende natuurlijk lichtinval is gaan hand in hand. Zit je dagelijks op een donkere werkplek met enkel een paar TL lampen? Grote kans dat dit zorgt voor een minder productieve werkdag. Wat kunt u hieraan doen? Bekijk of er een mogelijkheid is of u bij een raam kan zitten. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er altijd opties om lichtbronnen aan te schaffen die natuurlijk licht nabootsen.

3. Temperatuur en ventilatie

Ook belangrijk voor een gezonde kantooromgeving is de temperatuur en ventilatie van de werkplek. Wanneer de temperatuur te hoog is belemmerd dit de werkefficiëntie. Natuurlijk is een te koude werkplek of te raden. Zorg daarom dat er een goede CV in het gebouw aanwezig is wanneer de wintermaanden aanbreken en voor de zomermaanden een goed ventilatiesysteem.

4. Bureaus

Deze tip verschilt van het werk waar u dagelijks mee bezig bent. Bent u bijvoorbeeld een architect en moet u grote bouwtekeningen maken dan is een groot bureau ideaal. Daarnaast nemen flexplekken steeds meer toe in populariteit. Het komt een werknemer ten goede wanneer deze op verschillende plekken zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Daarnaast zijn tegenwoordig ook steeds meer opties beschikbaar waarbij werkzaamheden uitgevoerd worden aan statafels. Kortom analyseer de mogelijkheden binnen je bedrijf en zorg voor voldoende variatie!

5. Bureaustoelen

Elk kantoorpand heeft er tientallen; bureaustoelen. Wist je dat het vaak voorkomt dat deze verkeerd afgesteld staat, met chronische rugklachten als gevolg? Zorg daarom voor verschillende bureaustoelen zodat er altijd een goede bureaustoel beschikbaar is voor elke werknemer.

6. Ontspanning

“Work hard, play hard” is een gezegde wat je wel eens voorbij hoort komen. Voor elke werkplek is het belangrijk dat naast de reguliere werkzaamheden voldoende plaats is voor ontspanning. Zorg ervoor dat er verschillende manieren zijn waar werknemers even lekker kunnen relaxen. Dit zorgt voor een verhoogde productiviteit.

Heb je al gehoord van onze nieuwe verlofapp van Haaer? Neem gerust een kijkje en beoordeel of dit voor uw bedrijf gebruikt kan worden!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484