fbpx

Vorig jaar hebben we hier ook al een artikel aan toegewijd maar aangezien Haaer het afgelopen jaar stevig is gegroeid vonden wij het een leuk idee om jullie hier nogmaals aan te herinneren. En wie weet heb je dit jaar totaal geen behoefte aan extra vrije dagen aangezien je het grootste gedeelte van 2020 thuis hebt gezeten.

Het is weer december en vanzelfsprekend staat dan de kerstvakantie weer voor de deur. Vele gezinnen kiezen ervoor om tijdens deze vakantie het buitenland op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een weekje naar Duitsland om daar de enorme kerstmarkten te bezoeken. Of juist lekker naar de Nederlandse Antillen om de warmte op te zoeken.

Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar in realiteit is het lastig om vrij te krijgen tijdens deze periode. Bij vele bedrijven is dit namelijk één van de drukste periodes van het jaar. Daarom is het belangrijk om slim om te gaan met je verlofdagen, zodat je toch misschien 2 weken lekker op het strand kunt liggen van Curaçao.

Vrij met de kerstdagen

Haal meer uit je verlofdagen

Slim omgaan met je verlofdagen, dat is de basis van een lange vakantie in bijvoorbeeld de kerstvakantie. Door slim te puzzelen kun je langere vakanties creëren. Neem als voorbeeld dat je dit jaar 25 vakantiedagen op kunt nemen. Er zijn gedurende het jaar veel verschillende dagen, waarbij vele werknemers verplicht vrij hebben. Denk bijvoorbeeld aan Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Hemelvaart, Kerst en Oud en Nieuw. De truc is dan om verlof aan te vragen voor of na deze verplichte vrije dagen. Zo heb je langer vrij, terwijl je maar één of twee dagen verlof aan hoeft te vragen. Als je je verlofdagen goed verspreidt kun je al gauw 50 tot 55 dagen vakantie hebben waarin je gezellig een weekje weg kunt met je gezin.

Plan jouw vakantie goed en ver van tevoren goed in

Als je je vakantie goed inplant, kun je gedurende het jaar een lange reis maken van 3 á 4 weken (hoewel dit in 2020 wellicht lastig is). Hierbij is het weer van belang dat je goed kijkt op welke dagen de verplichte vrije dagen vallen. Neem een voorbeeld aan kerst. Dit jaar valt kerst op een vrijdag en zaterdag. Deze dagen hebben vele mensen verplicht vrij. Oudejaarsdag valt op een donderdag en nieuwjaarsdag valt op een vrijdag. Wanneer je 28, 29 en 30 december vrij vraagt, heb je in principe 10 vrije dagen, terwijl je maar 3 dagen verlof vraagt.

Het is dus van belang om slim te plannen en aan het begin van het jaar te kijken welke feestdagen goed vallen om lang verlof aan te vragen. Hoe eerder je het verlof indient des te groter de kans is dat het verlof doorgaat. Wil jij graag in één overzicht kunnen zien hoeveel verlofdagen jij nog beschikbaar hebt? Door gebruik te maken van een verlofregistratie applicatie kun je dit in één oogopslag zien. En dan kun jij misschien tijdens kerst lekker een cocktail drinken op Curaçao.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484