fbpx

Niet alleen het contact met collega’s missen we enorm door het thuiswerken, maar ook veel teamuitjes hebben het afgelopen jaar niet door kunnen gaan. Toch is het belangrijker dan ooit om ook in deze tijd te werken aan team builing. Op die manier blijven werknemers zich verbonden met elkaar en met de organisatie voelen, maar zorg je er ook voor dat de samenwerking soepel blijft verlopen. In onze blog over thuiswerken hadden we het al over het belang van goede communicatie. In deze blog laten we je weten hoe je ook vanuit huis aan teambuilding doet en wat de leukste online teamuitjes zijn.

online meeting

Online teamuitjes

Teamuitjes als lasergamen, kroegentochten of etentjes zijn tegenwoordig een groot gemis. Het is namelijk de perfecte kans om je collega’s van een andere kant te leren kennen, wat resulteert in een goede groepsdynamiek op de werkvloer. Gelukkig biedt het web talloze mogelijkheden om een teamuitje alsnog online door te laten gaan. Daarom onze top-3 online teamuitjes waarin samenwerken, sociale binding en vertrouwen centraal staat:

The online SocialQuiz: Een online pubquiz aan de hand van een videocall en een handige app. In 6 rondes ga je de strijd aan met teams van 4 a 5 personen en probeer je de juiste antwoorden te geven.

Online escape game – The firm: Deze online escaperoom staat volledig in het teken van digitalisering, data en privacy. Samen bouw je doormiddel van verschillende puzzels een datacenter bestaande uit 4 services. Een mysterieuze stem helpt je hierin verder met cryptische aanwijzingen.

Quarantaine 44: Bij deze online versie van Crazy 88 is lef en creativiteit nodig. Binnen 60 minuten probeer je in teams van 2 tot 5 personen een lijst van 44 doldwaze opdrachten uit te voeren. Des te moeilijker de opdracht, des te meer punten je verdient. Heb je een opdracht voltooid? Dan stuur je deze via WhatsApp op naar de spelbegeleider van Didgames. Voordeel: Je maakt ook nog eens kans op een spelletjespakket ter waarde van €75!

Online koffie momentjes

Naast deze teamuitjes kan het natuurlijk ook fijn zijn om af en toe contact te hebben met je collega’s over niet werk gerelateerde zaken. Plan daarom gerust zo nu en dan een online momentje in waarbij je met een of meerdere collega’s en kop koffie drinkt. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Uit ervaring weten wij dat een kwartiertje bijkletsen voldoende moet zijn om uit de sleur van je werk te komen. Praat dan ook eens over iets anders dan dat ene project. Bespreek bijvoorbeeld je weekendplannen of een onmogelijk dilemma.

Random chatkanaal

Even een praatje over koetjes en kalfjes met je collega’s hoeft natuurlijk niet alleen maar op de daarvoor ingeplande momentjes. Het kan al een hele uitlaatklep zijn om via je communicatiekanalen een groep te hebben waar random onderwerpen in besproken kunnen worden. Heb je iets meegemaakt, een leuke foto van je huisdier of kwam je een interessant artikel tegen? Gooi het dan hierin!

Chatten

Toch gaat er niks boven teambuilding in levende lijven. We hopen dan ook dat het snel weer eens kan. Tenslotte leer je je collega’s op die manier het beste kennen. Tot die tijd houden we het nog even bij de online alternatieven. Welke ga jij integreren in jouw organisatie?

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484