fbpx

Iedereen kent het wel: Je bent lekker aan het werk, je bent lekker bezig met je dagelijkse taken. En dan merk je ineens op dat je een behoorlijk rommelig bureau hebt. Een opgeruimde werkplek brengt rust met zich mee, en het zorgt ervoor dat je effectiever en geordend kan werken.

Voordelen van een opgeruimde werkplek

Wanneer je aan het werk bent wordt er van je verwacht dat je goed en netjes werk afleverd. In dit geval maakt het niet uit of je achter een bureau zit of dat je fysieke werkzaamheden verricht. Een opgeruimde werkplek helpt je beter te presteren en concentreren. Je bent niet continue bezig met de rommel om je heen én het helpt je om spullen sneller terug te vinden. Daarnaast helpt het om de volledige aandacht te focussen op je werk.

Dit geldt ook voor de thuiswerkers onder ons 😉

Wist je dat een opgeruimde werkplek zorgt voor:

  • Een hoger prestatievermogen
  • Een afname van stress
  • Toename van productiviteit
  • Lager ziekteverzuim
  • Representatieve uitstraling

In een opgeruimde omgeving is het een stuk eenvoudiger om overzicht te houden. Hierdoor kan je snel en eenvoudig je gereedschap en/of papieren terugvinden. Het feit dat je werkplek geordend is brengt rust in je hoofd. Hierdoor ben je door de gehele werkdag minder geïrriteerd en kan je zonder stress aan de bak.

Geen ergernis bij je collega’s

Bij veel bedrijven is het normaal om meerdere werknemers in één ruimte onder te brengen. Daarnaast heb je ook open kantoorruimtes en flexplekken, deze stijgen al jaren in populariteit. Natuurlijk zijn je collega’s ontzettend belangrijk, de onderlinge samenwerking is noodzakelijk voor een goedlopend bedrijf.

Onderlinge ergernissen en irritaties tussen collega’s wil je dan ook voorkomen. Een opgeruimde werkplek is één van de factoren waar jij als werknemer veel aan kan bijdragen. Door de nette werkplek ben je uitnodigender voor collega’s om mee samen te werken. Ook straal je professionaliteit uit, en voorkom je irritaties over de rommel waar anderen ook last van hebben. Zo werken jullie in harmonie samen, naast dat jullie beiden niet worden afgeleid.

Voorkom werkstress

We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Werkstress. Er zijn veel verschillende taken die afgerond moeten worden en er moet snel gehandeld worden. Juist daarom is een opgeruimde werkplek belangrijk, een opgeruimde werkplek verlaagd namelijk het stressgehalte. Soms kan opruimen gezien worden als tijdverspilling. Maar vaak is het tegendeel waar. Door je papieren en folders netjes te ordenen word je juist productiever en zo voorkom jij werkstress.

Heb je moeite om tijdens je werk geordend te werken? Dan is het ook mogelijk om je kantoor of werkplaats op het einde van de dag netjes achter te laten. Wees er gedurende dag wel bewust mee bezig en probeer je zoveel mogelijk zelf aan te leren om netjes te werken! Juist wanneer je een kantoorruimte met één of meerdere collega’s gebruikt.

Naast het fysieke opruimen, is het ook goed om alle documenten en mappen op je computer eens goed door te nemen. Een opgeruimde werkplek betekend ook een opgeruimde pc. Neem de tijd om mapjes te maken met duidelijke omschrijvingen, je afgeronde projecten ergens op te slaan, en je hedendaagse opdrachten naar voren te brengen. Zo weet je precies wat je moet doen.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484