fbpx

Bijna iedereen vindt het belangrijk om een goede relatie te hebben met collega’s. Daarom zijn activiteiten naast het werk essentieel, hierdoor bouw je een band op met je collega’s. Met teambuilding stimuleer je de samenwerking en uiteindelijk verzet je hierdoor meer werk. Het belang van teambuilding is dan ook heel belangrijk.

Wat betekent teambuilding?

Teambuilding is een breed begrip, het betekent dan ook letterlijk ‘het bouwen aan een team’. Het is een verzamelnaam voor verschillende groepsactiviteiten. Bij deze activiteiten staat de samenwerking centraal. Het uiteindelijke doel van teambuilding is de onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen.

Het belang van teambuilding

Iedereen vindt het fijn als het gezellig is op de werkvloer. Het doel van teambuilding is dan ook een goede werksfeer creëren, door deze goede werksfeer krijg je gemotiveerde werknemers. Hierdoor worden de medewerkers productiever en vindt er minder verzuim plaats. Ook wordt door teambuilding de communicatie beter, dit is van belang als je samen met je collega’s aan hetzelfde project werkt. Je overlegt soepeler en je voelt elkaar beter aan, dit zal ten goede komen van het eindresultaat.

Tips

Er zijn allemaal verschillende teambuilding sessies. Hier een aantal tips hoe je zo’n sessie het beste kunt organiseren.

Tip 1: Wanneer je een teambuildingsactiviteit wilt organiseren, moet het doel van de activiteit van tevoren duidelijk zijn voor zowel de werkgever als de werknemer. Hierdoor weet je personeel wat ze kunnen verwachten. Het is heel belangrijk dat er variatie in de activiteiten zit hierdoor hou je het energielevel van de medewerkers hoog.

Tip 2: Kies voor een inspirerende omgeving. De sessies moeten ervoor zorgen dat de medewerkers een energieboost krijgen. Dit lukt alleen als de omgeving niet te veel op het kantoor lijkt. Kies dus een originele plek, die zowel werkgever als werknemer stimuleert. Kijk hierbij ook goed naar de doelgroep van je medewerkers. Mensen uit de bouw vinden een andere omgeving inspirerend dan kantoorpersoneel.

Tip 3: Plan de dag niet helemaal vol met activiteiten, dit werkt namelijk averechts. Het is belangrijk dat de medewerkers tussen de activiteiten door genoeg rust krijgen, wees daarom niet te enthousiast met het tijdschema. Wanneer je dit wel doet verliezen de medewerkers hun concentratie en geef je geen ruimte om informatie te verwerken.

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484