fbpx

Solliciteren in de coronacrisis hoe doe je dat nou? De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen. Zo heeft deze pandemie veel gevolgen op de algemene gezondheid in ons land. Daarnaast zorgt deze crisis er ook voor dat de arbeidsmarkt getroffen wordt. Mensen die hun baan verliezen, maar ook scholieren die net afstuderen hebben het nu moeilijk. In een tijd als deze kan het moeilijk zijn om in de sector waar jij graag wil werken een baan te vinden. Deze tijd spreekt daarom veel aan op onze creativiteit en flexibiliteit. Wij geven een aantal tips om je te helpen aan een baan in deze moeilijke tijd!

Solliciteren in coronacrisis

Ga uit van je sterke punten

De pandemie raakt de arbeidsmarkt flink. In sommige sectoren kan het daardoor zijn dat er veel minder vacatures beschikbaar zijn dan normaal. Dit geeft misschien een gevoel dat je geen kans maakt op de weinig vacatures die er nu nog beschikbaar zijn. Je denkt misschien dat er heel veel kandidaten zijn die op deze plaatsen solliciteren. Hoewel dit misschien waar is, is het belangrijk dat je blijft solliciteren op de functies die passen in jouw straatje. Wat bedoelen we daar mee? Door sollicitaties te versturen naar arbeidsplekken die echt bij jou passen maak je een grote kans. Ga uit van jouw sterke punten, dat is hoe jij een meerwaarde kan zijn voor bedrijven.

Maak gebruik van je netwerk

Het klinkt cliché; gebruik je netwerk voor het vinden van een baan. Toch is dit een manier waardoor je snel voorrang kan krijgen voor een bepaalde functie. Wij bevelen daarom ook aan om goed te blijven communiceren aan jouw kennissen dat jij zoekt naar een nieuwe functie. Deel dit bijvoorbeeld op social media of bel eens een aantal netwerkkennissen op.

Neem genoegen met tijdelijk werk

Het kan zijn dat in de sector waar jij graag wil werken bijna geen functies meer beschikbaar zijn. Het kan een goede oplossing zijn om in dit geval op zoek te gaan naar tijdelijk werk. Vanuit dit werk heb je weer een vaste basis van waaruit je verder kan solliciteren. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar werk dat vanuit huis eenvoudig is uit te voren. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan een functie waarbij je veel moet bellen of dat voornamelijk focust op online. Bekijk ook ons artikel: Productief thuiswerken.

Wees flexibel

Door continu veranderende maatregelen kan het zijn dat sommige sectoren het op bepaalde momenten lastig krijgen. Nu de horeca sector zwaar getroffen wordt, is het verstandig om te kijken naar sectoren die het juist op dit moment goed doen. Zo is bijvoorbeeld de zorg en logistiek erg aantrekkelijk op dit moment. Je kan deze lastige tijd gebruiken om je om te scholen en zo jezelf nog breder te profileren op de arbeidsmarkt!

HaaeR © 2024
Haaer is ingeschreven bij de KVK te Amsterdam nr. 89563484